Abstinens.

Man beskriver ibland fysiskt och psykiskt beroende som att det är hekt olika saker. Det är det inte. Ett beroende är alltid psykiskt eftersom det är ett sug man inte kan kontrollera som man eftersträvar. Det är även det psykiska välmåendet som bara går utför. Du får ångest, oro, depression etc när du slutar. Alla de symtomen står för abstinens. Vissa droger ger även kroppsliga och fysiska abstinensbesvär.

Är du starkt beroende av alkohol, narkotika eller tobak får du en typ av längtan och ett sug som gör att du vill ha tillbaka drogen. När man Tar en drog så ökar man hela tiden sitt intag och det gör att man klarar av mer och mer. Ju högre doser desto svårare blir det att sluta eftersom kroppen är van vid den tillfredställelse som den får av de doser man tidigare konsumerat.

Om man sen inte tar drogen på ett tag så kan det uppstå olika kroppsliga besvär. Man kan få t ex skakiga händer, illamående, trötthet, feber och frossa. Sen får man även de psykiska besvären som ångest, sömnproblem, och nedstämdhet. Spel- och sexmissbrukare får lättare de besvären som är psykiska som rastlöshet, koncentrationsproblem, ångest och oro.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0